Keuze lasdraad bij hardoplassen

 

De keuze van lasdraad bij hardoplassen – ook wel hardfacing genoemd – is zeer toepassingsafhankelijk. In veel gevallen wordt er bij uitsluitend verwezen naar een hardheid. Echter is het soort legering en de daar bijhorende microstructuur in de meeste gevallen veel belangrijker dan de verkregen hardheid. Maar hoe wordt de juiste keuze van legering en microstructuur dan gemaakt?

Allereerst is het van belang om te weten welk soort belasting er wordt verwacht. Is er sprake van sterke abrasieve slijtage of is er voornamelijk sprake van een impactbelasting?

Belangrijk om te beseffen is dat wanneer er zowel een zwaar abrasieve slijtage gecombineerd met zware impactbelasting, er steeds een compromis zal moeten worden gemaakt. Zeer impactbestendige legeringen zijn nu eenmaal per definitie taai. Dit wil zeggen dat deze zullen vervormen – in plaats van breken – om de klap op te vangen. Om abrasieresistent te zijn is, kort door de bocht, een hoge hardheid vereist. Hardheid wordt gedefinieerd als de weerstand tegen blijvende vervorming. Met andere woorden, iets wat hard is, is per definitie niet taai. Zeer harde hardoplaslegeringen zullen dus de neiging hebben om bros te breken onder invloed van zware impactbelasting.

Daarnaast zijn ook de omgevingsomstandigheden van belang. Dit wil zeggen de gebruikstemperatuur en de aanwezigheid van corrosieve elementen. Niet iedere legering is geschikt om op verhoogde temperaturen te worden toegepast. Daarnaast kan chemische resistentie ook van belang zijn. Een hardoplaslaag mag nog geschikt zijn tegen de optredende belastingen. Wanneer de te verhandelen materie chemisch zal reageren met de hardoplaslaag, dan is deze niet geschikt.

Deze 3 parameters kunnen in een matrix worden gezet om een eerste grove selectie uit te voeren.

 

Selectiematrix hardfacing

KIMPE engineering helpt u bij de selectie van de meest optimale hardoplaslegering.

Hardfacing relaxation cracks
Hardoplas carbides
Hardfacing Carbides Oxy-Acetylene