Waarom een lasingenieur inschakelen?

 

Een lasingenieur of welding engineer maakt u wegwijs in de complexe laswereld waar een heel strikte normering en wetgeving heerst. KIMPE engineering staat uw onderneming bij, zelfs bij de meest complexe lastechnische uitdagingen en richt zich specifiek op bedrijven die laswerken zelf uitvoeren en/of uitbesteden.

Met KIMPE engineering haalt u een gediplomeerd lasspecialist in huis met jarenlange ervaring en een uiterst grondige parate kennis van de normen en reglementering. Bedrijven die laswerken zelf uitvoeren en/of uitbesteden of gelaste constructies ontwerpen schakelen de expertise van een welding consultant in voor lastechnisch advies, lascoördinatie en schadeanalyse.

Lastechnisch advies

Lastechniek is een complexe materie waarbij KIMPE engineering u perfect kan bijstaan. Ik denk graag constructief met u mee bij lasbreuken of andere lastechnische problemen en ga samen met u op zoek naar een duurzame oplossing op maat.

Ik stel vervolgens voor u een uitgebreid herstelplan op met een duidelijke focus op het lastechnisch aspect.

Lascoördinatie

KIMPE engineering kan uw onderneming begeleiden in elk lasproces, maar kan dit eveneens samen met u opzetten. Ik coördineer het volledige lasproces en bewaak de laskwaliteit aan de hand van diverse parameters zoals de correcte lasmethode, de juiste toevoegmaterialen, de te lassen materialen etc.

Vervolgens laat ik het eindproduct controleren via niet-destructief (advanced NDT) of destructief onderzoek.

Schadeanalyse

Bij lasschade is het belangrijk te achterhalen wat er aan de oorzaak ligt van het probleem. Is het corrosie? Vermoeiing? Of misschien wel overbelasting of slijtage?

Als lasingenieur voer ik bij dergelijke schade de eerste observaties uit en verwijs ik u vervolgens door binnen mijn netwerk. Ik breng u in contact met specialisten die via de juiste onderzoekstechnieken de exacte oorzaak achterhalen. Ik coördineer diverse onderzoeksmethodes zoals o.a. SEM (Scanning Electron Microscope), EDX (Energy Dispersive X-Ray) en FEM (Finite Element Method).